Новина от категория България
Архив на публикациите

Сертов изчезнал с колата на 26-годишна блондинка

За последно Сертов е бил видян на столичния булевард "Витоша", където е теглил пари от банков клон. След това следите му се губят. На камерите в района не се вижда накъде е тръгнал. След като тегли парите, той се качва в сив автомобил и тръгва в неизвестна посока.
"Автомобилът е "Опел Астра"- светлосив металик с регистрационен номер СА2987РМ", заяви Младен Маринов, шеф на Столичната полиция. Колата обаче не е собственост на Петко Сертов, а на 26-годишната Теодора Кондова. Тя потвърди, че автомобилът е неин, но отказа да даде пояснения, съобщава Нова телевизия..
От МВР също отказаха да дадат информация за причините, поради които Сертов кара колата на младото момиче. Поясниха обаче, че той е напуснал дома си, носейки в себе си всичките си лични документи, включително и международния си паспорт. Приятелят на Сертов - полковник Николай Русатиев е категоричен, че бившият шеф на родното ФБР е имал тайна среща.
"Кой има интерес от изчезването на Петко Сертов? Оттук ще се стигне и до това кой е замесен в неговото изчезване. Защото не е просто така - самият факт, че е излязъл без телефоните си, значи че той е имал нещо предвид", коментира Русатиев.
От МВР днес бяха категорични, че няма данни Сертов да е жертва на престъпление. Имали обаче информация, че колата му се намира в непристъпна местност в Южна България.
"Вчера бях на косъм да изпратя вертолета, но метереологичните условия не го позволиха", заяви Светлозар Лазаров, главният секретар на МВР.
Дали и кога хеликоптер ще обследва района, не е ясно. Ясното поне засега е, че Сертов не е напускал страната. Съпругата му Емилия Сертова публикува обръщение, в което заяви, че Сертов не се е самоубил и изчезването му няма общо с неизлечима болест или битови проблеми.
Изпълнителният директор на Ангел Божилов "Обединени енергийни търговци" декларира, че издирваният Петко Сертов все още работи за дружеството. Там е от пролетта на 2013 година, на граждански договор, като консултант. "Г-н Сертов получава 3 хиляди лева нето от моето дружество. Ползвам неговите услуги, когато имам нужда от тях. Смятам, че заплатата за нивата на България, е достатъчна", разкрива Божилов пред БНР. Той признава, че е ползвал услугите на Сертов като експерт по сигурността и правото. Според него обаче не можело да има връзка между изчезването на Петко Сертов и информацията, до която има достъп в "Обединени енергийни търговци".
Той отрече информацията, че е бил последният човек, видял Сертов: "По телефона не съм го чувал повече от десет дни. В петък сутринта Сертов е бил в офиса по текущи въпроси, държал се е абсолютно адекватно и нормално. Пожелал е весел уикенд, нищо тревожно като поведение. Не съм го виждал повече от двайсет дни. За мене беше огромна изненада, когато господата от МВР се свързаха с мене в неделя. Дори да си призная не възприех насериозно обаждането им. И аз съм силно притеснен, тъй като господин Сертов ми е приятел."
"Обединени енергийни търговци" е един от двамата най-големи износители на електроенергия от България./Блиц

Публикувана на
10 Декември 2014 година