Новина от категория България
Архив на публикациите

Дрехи втора употреба, народ втора ръка

Опашки пред магазини за дрехи втора употреба. Но това вече е факт. Бизнес. Хоби. Страст. Развлечение. В това са се превърнали магазините за втора употреба, които буквално превзеха България.
Преди няколко години се появиха първите подобни магазини, в които никой не стъпваше. Как би се гледало на някой, който се рови в носени дрехи и за какво ти да си купуваш вехтории? Оказва се обаче, че много от дрехите там са маркови, качествени и запазени. Къде другаде можеш да си купиш пуловер за 5 лева или риза за 2.
Постепенно много хора започнаха да се обличат от там. Набелязваш си магазин, влизаш и си сменяш половината гардероб за няма и 50 лв. Единственото, което трябва да направиш е да поизпереш и изгладиш дрехите, така че да придобият вид на нови. Ровиш се с часове и намираш всякакви находки, които по магазините биха стрували стотици левове.
В момента магазините за дрехи втора употреба са едни от най-оборотните в България. В дните, в които има ново зареждане, опашките се простират до тротоарите. Влязат ли вътре, хората започват да грабят с цели кошници. Маркови сака, дънки, якета, обувки, дори и бельо. Няма дреха, която да не можеш да си купиш. Чудите се как някой би се ровил в купа с бельо? Истината е, че безумно скъпите цени по обикновените магазини и моловете, които са НЕоправдани, карат хората да търсят други алтернативи.
Оказва се, че много от дрехите дори са с етикети - чисто нови, а отново струват едва няколко лева. Как после да влезеш в някой магазин в мола и да си купиш тоалет за 100 лева като можеш да похарчиш десетина със същия успях.
В началото магазините за втора употреба бяха територия на жените. В момента страшно много мъже също виждат ползата от тях и са се превърнали в редовни клиенти.
Освен бизнес и място, където можеш да намериш това, от което имаш нужда, магазините за втора употреба са и хоби. Жените обичат да пазаруват, а представете си каква радост е да можеш да пазаруваш на воля и да не харчиш много пари. Един шопинг в мола, който завършва с няколко торби в едната ръка и още няколко в другата, няма да струва по-малко от 200-300 лева. В магазините за втора употреба можеш да си накупиш цял куп неща за 40-50 лева.
Много от тези жени следят всяко зареждане в магазините около кварталите, в които живеят и са първи на опашките в дните, когато зареждат. Правят се луди пари от носените дрехи, които кой знае от къде са ни докарали.
Бизнес. Хоби. Страст. Развлечение. Дрехите втора употреба станаха по-купувани от новите. Това трябва да ни говори много за положението, в което се намираме. Цялата държава. Целият народ./Aktualno

Публикувана на
16 Февруари 2015 година