Архив на статии от категория -> Пловдив

Кеворкян: Злато гази, беден ходи!

Кеворкян: Злато гази, беден ходи!

„Дънди Прешъс Металс“ е една от най-грозните страници от историята на българското дупедавство. В годините на Прехода има много примери за незачитане на държавния интерес и дори на откровен грабеж, но безспорният шедьовър е сделката с канадците от „Дънди“. И вече няма значение, кой ни е съвкупил с тях, кой е заченал съдружието, понеже и всички следващи управници след Костов – неговият К...

Екшън план на Общината за Кючука

Екшън план на Общината за Кючука

Община Пловдив, НКЖИ и БДЖ са близо да споразумение за замяна на имоти. На градските власти са необходими няколко парцела, собственост на държавните компании, като един от тях е над 5 дка и се намира на кръстовището на бул. „Македония”, „Димитър Талев” и „Калиакра”.
Той е необходим, за да се направят нужните развръзки при пускането на пробива на Централна гара. При з...

Първият Мол на Балканите

Първият Мол на Балканите

Преди дни се навършиха 67 години от откриването на Централния универсален магазин в София, по-известен като ЦУМ. Това е първият и най-голям мол на Балканския полуостров. 6-етажният магазин е толкова впечатляващ за времето си, че дори е възпят в песен от Леа Иванова, която се превръща в тотален хит - "ЦУМ, ЦУМ, ЦУМ". През 2004 година пловдивчанинът Георги Гергов купува култовата сграда...

По списъци плащали на изборите

По списъци плащали  на изборите

Дружинката на ПП/ДБ пристигнаха снощи в луксозния хотел в Сандански „Медите Спа Резорт и Вили“ за да съчетаят ешмедеме-то с тийм билдинг, обсъждайки как ще я карат на изборите.
Луксозния хотел в Сандански „Медите Спа Резорт и Вили“ е собственост на Арбен Караджа. Съпричастност към хотела има и Андрей Цеков, бивш министър на МРРБ от ПП/ДБ.
Нощувка в спа хотела в...