Архив на статии от категория -> Доктор

Как да разберете дали сърцето ви е здраво за 30 секунди

Как да разберете дали сърцето ви е здраво за 30 секунди

Животът ни директно зависи от здравето на сърцето. Човек може дори да не осъзнава, че има проблеми с този орган. Как да проверите състоянието му, отделяйки само 30 секунди от времето си?
За да сте сигурни, че всичко е наред със сърцето ви, трябва да извършите няколко прости стъпки. Проверката отнема не повече от 30 секунди.
Първа стъпка
Нал...

Защо е здравословно да спите отделно

Защо е здравословно да спите отделно

Това, че сте женени не означава непременно, че трябва да спите заедно. Напротив, дори в Япония смятат, че ако спите разделно, връзката ви ще е по-добра.

Когато спите разделно, разполагате с повече място
Не всеки се прибира от работа по едно и също време, а понякога се случва и да излизате с колегите. Така че да...

6 вредни навика след вечеря

6 вредни навика след вечеря

Не спазвате правилното време за вечеря? Харесвате ли среднощните закуски? Тогава правите всичко погрешно! Формулата да останете във форма и здрави, е да се придържате в правилния график за хранене и да подобрите качеството си на живот.
Тук изброяваме няколко неща за вечеря, които трябва или не трябва да правите, ако искате за запазите здравето си.
Вредни навици...

Как да приемаме витамините?

Как да приемаме витамините?

Правилната дозировка на витамини и микроелементи е задача на лекаря. Витамините, предупреждават доктори, в частност витамин D, са необходими, но сега през лятото може да са опасни, тъй като и те могат да предизвикат слънчево изгаряне.

Ако ги приемаме както ни падне, особено през горещите слънчеви дни, може да възникне фотодерматит – увреждане на кожата. Имайте...