Архив на статии от категория -> Доктор

Тест: Диагностика на здравето по почерка

Тест: Диагностика на здравето по почерка

Вземете празен лист хартия, без линии и квадратчета, и напишете на него с молив или химикалка (гел химикалките и флумастерите не са подходящи за целта) около 10 реда.
Съгласно критериите по-долу, оценете почерка си, като му давате „оценки” (цифрите, които съответстват на това, което сте забелязали на листа).

Лекарите от Института по националното здраве в П...

Колко мед може да ядете на ден

Колко мед може да ядете на ден

От близо 50 000 000 години насам пчелите на земята произвеждат по естествен натурален начин един от най-ценните хранителни продукти на земята – мед. 
Медът и пчелните продукти от хилядолетия насам почти не са променили своя вкус, състав, лечебни свойства и незаменими химични вещества, които го правят безценен дар от природата. 
Но медът може да се яде без да вре...

Пазенето на тайни вреди на здравето

Пазенето на тайни вреди на здравето

Тайни винаги е имало и ще продължава да има. Дори и най-честният и откровен човек пази поне една тайна. Характерът на тайната може да бъде много различен – от нещо, свързано със собствените възгледи и ценности, през изневяра до извършване на незаконно действие.
Дефиницията за тайна е: „умишлено укриване на информация от един или повече човека“.
Пазенето на т...

Очите издават болестите

Очите издават болестите

Свикнали сме да приемаме всяка част от тялото си като даденост. Истината обаче е, че някои органи изпълняват повече от една функция. Такъв е случаят с очите.Нашите прозорци към света всъщност не ни помагат само да виждаме, а ни дават непрестанни сигнали какво се случва в тялото ни. Стига да знаем как да ги тълкуваме, очите могат да са огледало на болестите и аларма за самите нас, че им...