Архив на статии от категория -> Доктор

Какво означава, ако носът ви е студен

Какво означава, ако носът ви е студен

Може да мислим, че студеният нос е просто признак на измръзване, но може невинаги да е така, тъй като е възможно да имате студен нос дори в топла среда. Когато това се случи, това може да е знак, че тялото ви се нуждае от допълнително внимание.
1. Може да е признак на лош кръвоток в носа ви
Когато стоим дълго време в помещение с ниска температура, тялото се опит...

8 съвета за оказване на първа помощ

8 съвета за оказване на първа помощ

Познаването на основните факти за първа помощ може буквално да ви помогне да спасите животи, включително вашия собствен. Когато се окажете в средата на извънредна ситуация, най-добре е да знаете как да оцените ситуацията, какво можете да направите, за да помогнете и дори да знаете разликата между това, което помага и това, което не.
1. Рани
Винаги, когато имат...

Край на побеляването на косите

Край на побеляването на косите

Ново съвместно изследване на учени от САЩ и Бразилия е установило лек срещу побеляването.
Според изследователите вече няма да е необходимо да използваме бои за коси, оцветяващи шампоани и подобни средства, за да скрием чертите на остаряването.
Естествено хората започват да побеляват на средна възраст - около средата на 30-те години. Сега обаче учените от униве...

Сигнали, че сърцето ви внезапно ще спре

Сигнали, че сърцето ви внезапно ще спре

Ново изследване ще е полезно за всички, тъй като не толкова рядко ставаме свидетели на внезапна сърдечна смърт. Учени съвсем наскоро стигнали до извода, че симптомите, предшестващи тези в 90% смъртоносни състояния, са различни при двата пола. Затова е от голямо значение да научим повече, за да се предотвратят такива смъртни случаи поради внезапно спиране на сърцето.
...