Архив на статии от категория -> Зелен дом

Цветя за здраве и късмет вкъщи

Цветя за здраве и късмет вкъщи

ЦВЕТЯТА СНАБДЯВАТ АКТИВНО С КИСЛОРОД
Доказано е, че въздухът в жилището става по-чист с 40%, след като в дома се разположат няколко саксии със стайни растения, заради способността им да поглъщат въглероден двуокис и да отделят кислород. Най-ефективните доставчици на кислород са хлорофитум, дифенбахия, монстера, фикус, аукуба, каладиум.

7 съвета за отглеждане на рози в саксия

7 съвета за отглеждане на рози в саксия

Още преди да купите роза в саксия, е добре да проверите нейното състояние.
Здравият екземпляр има твърди, плътни листа с наситено зелен цвят. Освен това има много пъпки и развити цветове. От друга страна, ако наблюдавате някакви промени по растението, трябва да сте наясно, че то няма да се развие правилно в дома ви. Поради тази причина подборът е много важен.
Ви...

10 растения, които могат да виреят почти сами

10 растения, които могат да виреят почти сами

1. Тиландсия — въздушно растение
Поставете растението на светло място, на непряка светлина. На всеки 1 до 2 седмици накисвайте растението си във вода за 5-10 минути. Можете да използвате вода със стайна температура или дъждовна вода.
Тиландсията дори не се нуждае от почва, за да живее. Може да го отглеждате дори и само във вода. Ако вашето растение получи подходящи гри...

Растения, подходящи за дом с ниска влажност

Растения, подходящи за дом с ниска влажност

Зимата е сезон, в който някои домове страдат от ниска влажност на въздуха, а други пък имат проблем с твърде високата влажност. Оптималните нива са между 45 и 60 %. Но за много растения, подходящата влажност е съвсем различно понятие. Повечето саксийни цветя се радват на влажност дори над 60%, което създава проблеми на цветарите, у чиито домове въздухът е крайно сух. Но има и цветя, ко...